tta-images

Help Vet ofera cele mai avansate abordari in managementul afectiunilor ortopedice. Interventiile chirurgicale sunt realizate cu maxima atentie si profesionalism, folosind implanturi de ultima generatie si tehnici inovative, atestate prin stagii de practica internationale. Este important sa intelegeti complexitatea problemei animalului dumneavoastra, dar si a actului chirurgical ce urmeaza sa fie realizat. De aceea, dupa consultul ortopedic vom explica in detaliu afectiunea pacientului, dar si beneficiile si riscurile procedurii chirurgicale pe care o recomandam.

Tehnici utilizate :

 • Stabilizarea Fracturilor

In functie de localizare si de severitatea fracturii, exista numeroase tehnici de fixare a oaselor rupte.

Inainte sa alegem o metoda fixare, luam in considerare o multitudine de factori, printre care: varsta pacientului, localizarea fracturii, ingrijirea post-operatorie pe care proprietarul este dispus sa o ofere. In cele din urma, decizia privind interventia chirurgicala se bazeaza pe metoda care va oferi prognosticul cel mai bun pentru o recuperare cat mai rapida a functiei membrului afectat.

Principale metode de fixare includ placi si suruburi de compresie sau blocante, brose si tije. Dar indiferent de implanturile pe care alegem sa le folosim pentru a reda pacientului nostru mobilitatea, ne impunem sa respectam principiile chirurgiei minim invazive.

 • Dubla Osteotomie Pelvina (DPO) sau Tripla Osteotomie Pelvina (TPO)

Reprezinta proceduri pe care le recomandam in stadiile incipiente ale displaziei de sold, pentru a preveni distrugerea articulatiei soldului la pacientii care manifesta aceasta afectiune.

Displazia de sold se caracterizeaza printr-o dezvoltare anormala a articulatiei soldului, iar obiectivul interventiei chirurgicale este de a schimba orientarea articulatiei, pentru a obtine o stabilitate mai ridicata a acesteia, incetinind astfel procesele degenerative.

 • Avansarea Tuberozitatii Tibiale (TTA - RAPID)

Ruptura ligamentului cruciat anterior este cea mai frecventa problema ortopedica la animalele de companie. Ne propunem sa folosim cea mai eficienta tehnica utilizata in managementul chirurgical al acestei afectiuni. Astfel, am introdus in premiera in Romania, tehnica TTA RAPID ( http://tta-rapid.com/content/tibial-tuberosity-advancement-tta-healing-canine-cruciate-ligament-rupture-tta-rapid ) pentru a restabili functionalitatea articulatiei genunchiului prin schimbarea biomecanicii acesteia.

Avantajele avansarii tuberozitatii tibiale fata de celelalte tehnici de modificare a geometriei genunchiului sunt urmatoarele:

 • vindecare rapida
 • risc scazut de infectie
 • tehnica chirurgicala simplificata
 • tehnica chirurgicala mai putin invaziva
 • reducerea leziunilor vasculare
 • timp operator mai scurt
 • Transpozitia Tuberozitatii Tibiale

Luxatia congenitala de patela este o afectiune specifica raselor de caini de talie mica, dar este intalnita si la cainii de talie mare si pisici.

Tehnica folosita consta in  corectarea chirurgicala a aliniamentului patelei (rotulei) prin osteotomia (taierea) crestei tibiale si repozitionarea acesteia, astfel incat articulatia genunchiului sa functioneze corespunzator.

 • Osteotomii corective

Deformarile membrelor pot sa apara fie in urma unor fracturi calusate vicios, fie cand oasele nu se dezvolta intr-un aliniament corespunzator.

Corectarea chirurgicala este singurul tratament pentru o astfel de problema ortopedica. Lasata netratata, afectiunea va progresa rapid catre modificari degenerative ale articulatiei membrului afectat.