Radiologie Veterinara

Niculae Andreea_20150918


HELP VET – Clinica Veterinara din Constanta care vine in intampinarea nevoilor pacientilor cu servicii specializate de Radiologie Digitalizata Veterinara

Radiologia digitală prin captură directă de imagine prezintă avantaje importante față de radiografiile cu expunere pe film:

  • rezoluție și contrast excepționale
  • rapiditate în obținerea formei finale a radiografiei
  • expunere la radiații mult redusă
  • stocare și transfer ale radiografiei – mult mai ușoare
  • cost redus

La HELP VET  radiologia este integrată procesului de diagnostic și tratament al pacienților. Se efectuează o examinare radiologică atunci când se stabilește de către un medic  că radiografia poate fi utilă în precizarea diagnosticului sau în stabilirea rezultatului unei intervenții terapeutice (de exemplu o intervenție chirurgicală de ortopedie). Executarea unei radiografii de control după efectuarea intervențiilor chirurgicale ortopedice este procedură standard la HELP VET.

O clasă specială de investigații radiologice pe care le efectuăm sunt cele cu substanță de contrast, in special cele pentru identificarea compresiilor medulare (mielografii), pentru care folosim iopamidol și a incidentelor de tranzit digestiv, pentru care folosim sulfat de bariu. Aceste investigații presupun expuneri repetate, la intervale bine precizate de timp și impun proceduri auxiliare cu risc semnificativ (este necesară completarea unui formular de Acord informat):

  • mielografia – anestezie generală, totdeauna
  • examenul cu bariu – tranchilizare, uneori.

La Help Vet nu este organizat un serviciu de radiologie care să efectueze radiografii la cerere. Totuși, în interesul pacienților, se execută radiografii pe bază de trimitere scrisă de la alt cabinet veterinar, cu specificarea expunerilor solicitate.

Iată câteva exemple de radiografii efectuate pe aparatul din dotarea Help Vet:


 

Rusa Adrian_20150919Ceambulant Leila_20150904croitoru george_20150904

 

 

 

 

 

 

 

 

Ursache Daniela_2015090912Ioana Roman_20150908